28 februari 2024

IJmond Duurzaamheid Award uitreiking 2023

IJMOND – Bakkerij Putter uit Uitgeest is de winnaar van de IJmond Duurzaam Award 2023. De bakkerij die alle restwarmte gebruikt nam het op tegen een groeninfra bedrijf dat openbare ruimtes zo groen mogelijk maakt en een timmerfabriek die vrijwel elke centimeter hout gebruikt.

Op donderdag 19 oktober reikte voorzitter van Omgevingsdienst IJmond, Brigitte van den Berg, de prijs uit aan Willem Putter. Hij is de tiende winnaar van de IJmond Duurzaam Award. De jury die de winnaar koos bestond uit wethouders Duurzaamheid van de IJmondgemeenten, de winnaar van vorig jaar en de directeur van Omgevingsdienst IJmond. Het evenement werd samen georganiseerd met OV IJmond, met als sponsor Rabobank.

Jury: winnaar is eigenwijs en laat zien dat je in een historisch beroep kunt verduurzamen De jury was onder de indruk van alle drie de bedrijven. Maar één bedrijf stak er bovenuit. De jury was geïnspireerd door het enthousiasme en de daadkracht die Willem Putter inzet om zijn bedrijf steeds verder te verduurzamen. Hij maakt, doet en bedenkt vrijwel alles zelf. Omdat installatiebedrijven nog niet bekend zijn met de verduurzaming die hij teweeg wil brengen, gaat hij zelf aan de slag. Jury: “Bakkerij Putter lijkt wel een technische onderneming. Álles wordt aangepakt en verduurzaamd. En hij wil dat ook delen met anderen, zoals de restwarmte die hij over heeft met andere woningen.”

Tekst van Beverwijk.Nieuws.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen