30 november 2023

Boxin’The Vox in Camille

Beverwijk – Het Nederlandse folkduo Boxin’ The Vox bestaat uit David Plasmeijer (zang, luit, banjo) en Anne-Lotte Paymans (zang, gitaar). Hun muziek is geïnspireerd op Ierse folkhelden als Luka Bloom, Christy Moore, Mary Black en Sinéad O’Connor; jaren 60/70 artiesten als Melanie Safka en Simon & Garfunkel en hedendaagse acts als Amy MacDonald en The Cranberries.


Het duo speelde eerder op festivals in Ierland, Denemarken en Nederland. 
In 2017 bracht Boxin’ The Vox het debuutalbum ‘Take me home’ uit. De cd bestaat uit 12
tracks waarin de Ierse invloeden goed hoorbaar zijn. Het meest opvallende lied is de Ierse
vertaling van de Vondeling van Ameland van Boudewijn de Groot en Freek de Jonge. David
en Anne-Lotte hebben een geheel eigen interpretatie van dit nummer gemaakt en het Infant of Inishmore genoemd. Inishmore is een eiland aan de westkust van Ierland. Inmiddels werkt het duo aan een nieuw album met eigen werk.  http://boxinthevox.com/

Zondag 15 oktober, aanvang 15.00 u, entree gratis

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen