30 november 2023

Nieuwe editie Vertaal de Liedjes

Beverwijk – ‘Ik wil een week vrij!’ (I want to break free – Queen) of ‘Dansen, Mien!’ (Dancing Queen – ABBA). Dat waren twee van de inzendingen bij de vorige editie van ‘Vertaal de Liedjes’. Tot groot genoegen van het publiek. Wanneer komt er een vervolg was dan ook de veelgestelde vraag. Nu dus: 26 oktober is de zesde editie gepland van dit hilarische en poëtische Vertaal de Liedjes-evenement. Iedereen (liefhebbers en professionele schrijvers) wordt uitgenodigd zijn of haar favoriete liedje om te bouwen in een Nederlandse tekst. Een ervaren jury kiest de soepelste en puntigste tekst. Drie lokale topmuzikanten (David van Aalderen, Frans Molenaar en Daan Kraker) zullen in de finale
om beurten een van de winnende liedjes voor hun rekening vertolken. En de zaal zingt
mee. Als het kan.


Iedereen heeft wel een favoriet liedje of geliefde songtekst waarvan hij moeiteloos enkele
regels kan meezingen. Populaire liedjes sla je namelijk makkelijk op in je bewustzijn, vooral als je een markante periode in je leven meemaakt, als je superjong bent, zwaar verliefd, ‘hemelhoog juichend’ of ‘zum Toten betrübt’. Dan nestelen de liedjes en gedichten zich makkelijk in je geheugen. De vraag is wat er van je mooiste liedje overblijft als je de tekst vertaalt. Blijft de magie intact? Check it out en doe mee. Maak een Nederlandse vertaling van jouw favoriet en draag ‘m voor op het Lokale Vertaalgala, 26 oktober, in café Camille. De beste drie inzendingen worden op die avond ter plekke gehonoreerd met een live vertolking van hun vertaling, uitgevoerd door de beste muzikanten uit de IJmond.


Meedoen/Aanmeldingen
Stuur je vertaling voor 19 oktober op naar jtz@xs4all.nl ovv Vertaaldeliedjes.
Stuur ook de originele tekst mee en – let op – een link naar Youtube of iets dergelijks. Want voordat je je vertaling voordraagt, laten we eerst een kort deel van het origineel horen. Op de avond zelf draag je alleen je vertaling voor. Vertaal de Liedjes, Camille, op 26 oktober, aanvang 21.00 uur.

www.cafecamille.nl e-mail: cafe.camille@casema.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen