30 november 2023

Zorg- en preventieprofessionals roepen inwoners van Noord-Holland- Noord op om mee te doen met Stoptober

IJmond – In Noord-Holland Noord rookt nog altijd zo’n 15,2% van de
inwoners van 18 jaar en ouder. Onder scholieren en jongvolwassenen neemt de populariteit
van roken mede door e-sigaretten (vapen) zelfs toe. En dat terwijl roken nog steeds de
belangrijkste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland is.


Per 1 oktober start de landelijke campagne Stoptober. In Noord-Holland-Noord doen zorg- en preventieprofessionals van Huisartsenorganisatie Noord-Kennemerland (HONK), Leefstijlcentrum Groups for Balance, Brijder Preventie en GGD Hollands Noorden via deze video een oproep aan alle inwoners om per 1 oktober voorgoed te stoppen met roken.


Meedoen aan Stoptober
Per 1 oktober start Stoptober; dé stoppen-met-roken-reis die aanmoedigt 28 dagen niet te roken in oktober. ‘Sociale steun is belangrijk wanneer je wilt stoppen met roken. Daarom werkt Stoptober, omdat je het samen doet’, aldus Laura Tiggelman, projectcoördinator Rookvrije Omgeving bij GGD Hollands Noorden. De verwachting is dat ook dit jaar, de tiende editie van Stoptober, weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. Deelnemers kunnen zich vanaf 1 september inschrijven via de website stoptober.nl en de gratis Stoptoberapp downloaden.


Handige tools om te stoppen
Naast de Stoptober-app, die deelnemers van Stoptober gratis kunnen downloaden, kunnen mensen ook de podcastserie De Stopcast luisteren, waarin bekende ambassadeurs vertelle over hun ervaringen en long- en verslavingsartsen informatie delen over stoppen. De podcast is te beluisteren op stoptober.nl en via diverse podcast kanalen zoals Apple Podcast, Google Podcast en Overcast.


Bedrijven helpen werknemers te stoppen
Net als voorgaande jaren biedt Stoptober bedrijven en organisaties in Noord-Holland-Noord ook een speciaal aanbod om stoppen met roken bij medewerkers onder de aandacht te brengen. Lokale en regionale bedrijven die hun personeel willen aanmoedigen,
kunnen op bedrijven.stoptober.nl meer informatie vinden en aanvullende trainingen aanvragen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen