30 november 2023

College stelt hoogte Jeugdsportsubsidie 2023 vast

BEVERWIJK – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het bedrag van de Jeugdsportsubsidie voor het jaar 2023 vast te stellen op € 10,70. Dit bedrag geldt per Beverwijks jeugdlid tot 18 jaar. Sportverenigingen kunnen de Jeugdsportsubsidie 2023 tot 1 november van dit jaar aanvragen.

Sporten mogelijk maken voor iedere inwoner van Beverwijk is een van de speerpunten van het college. Sporten is namelijk gezond en een beproefd sociaal bindmiddel. Om sporten onder jongeren te bevorderen zorgt de gemeente voor een bijdrage in de kosten van sportclubs. Zij kunnen hiervoor Jeugdsportsubsidie aanvragen. Voor het jaar 2023 is dit mogelijk tot 1 november. 

Voorwaarden subsidieverlening

In de ‘Nadere regels Jeugdsportsubsidie’ is vastgelegd welke sportverenigingen voor de Jeugdsportsubsidie in aanmerking kunnen komen. Ook is hierin te lezen aan welke voorwaarden een subsidieaanvraag moet voldoen en hoe de aanvraagprocedure in zijn werk gaat. Deze regels zijn na te lezen op beverwijk.nl/jeugdsportsubsidie, daar kan ook direct een aanvraag voor subsidie worden ingediend.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen