28 februari 2024

In de aankomende donkere maanden zal in café de Zon een serie van zes filosofische bijeenkomsten worden gehouden.

Wijk aan Zee – De bijeenkomsten worden gehouden op vrijdagmiddag van half 3 tot half 5. We oefenen onze filosofische vaardigheden en hebben een filosofisch gesprek over een vraag die we met de deelnemers samen uitkiezen. Hierbij kun je denken aan vragen als: ‘Zijn mensen ook natuur?’, ‘Kan de dood mooi zijn?’ en ‘Heb je een opvoeding nodig?’.

Filosofische vragen zijn vragen waarop geen goed of fout antwoord bestaat. De ideeën erover zullen dus altijd verschillen en je kunt er eindeloos over blijven nadenken en praten.

In de filosofische gespreksgroep is alles bespreekbaar en luisteren we met interesse naar elkaars ideeën ergens over, maar gaan we elkaar en onszelf ook kritisch bevragen en uitdagen om dingen eens van een andere kant te bekijken.

Het gesprek wordt begeleid door Twanneke Dijkstra, HVO docente en filosofisch gespreksleider.

Praktisch

Data: 20 oktober, 17 november, 15 december, 16 februari, 15 maart en 19 april

Tijd & Plek: Van half 3 tot half 5 in Café de Zon, Voorstraat 54 in Wijk aan Zee,

6-12 deelnemers, aanmelding in volgorde van binnenkomst

Kosten: €45,- voor zes bijeenkomsten,

U geeft zich in principe op voor de hele serie. Als u een keer verhinderd bent, meldt u zich van tevoren af. Als de hoogte van dit bedrag een probleem voor u is, neem dan even contact op met Twanneke.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen