30 november 2023

‘Kom erbij!’ tijdens de Week voor Ontmoeting van 28 september t/m 4 oktober

BEVERWIJK – Van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober staan tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid ontmoeting en verbinding centraal. In gemeente Beverwijk is de week dan ook omgedoopt tot Week voor Ontmoeting. Inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee kunnen dan deelnemen aan verschillende activiteiten om met elkaar in contact te komen. 

De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Dat geldt zowel voor ouderen als jongeren. Eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Daarom organiseren verschillende instellingen in de gemeente laagdrempelige activiteiten waar inwoners van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen eten of met elkaar iets kunnen ondernemen.

‘Kom erbij!’: activiteiten in Beverwijk en Wijk aan Zee

De activiteiten – georganiseerd door de ViVa/Zorggroep, Vereniging Grote Kerk, Ontmoetingscentrum De Stut, Paviljoen Westerhout, Centrum voor de Kunsten, Woonproject SIG, MaatjeZ centrum voor mantelzorg, Kennemer Theater en Welzijn Beverwijk – vinden plaats op verschillende locaties in Beverwijk en Wijk aan Zee. Van een pannenkoekenlunch met muziek bij Ontmoetingscentrum De Stut, een spelavond bij woonproject SIG tot een ‘Generatieproeverij’ in de Grote Kerk. Maar ook jeu de boules met de buurtsportcoach bij Club de Petanque, een workshop kunst maken bij het Centrum voor de Kunsten tot een koffie-inloop voor mantelzorgers bij Wijkpunt Oosterwijk. Bekijk het volledige programma op www.beverwijk.nl/week-voor-ontmoeting.

Landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid maakt onderdeel uit van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Daarmee vraagt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aandacht voor eenzaamheid en sociaal isolement. Meer dan 250 gemeenten, waaronder gemeente Beverwijk, en zo’n 170 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn bij het programma aangesloten om de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Meer weten?
Bekijk het programma met de activiteiten in de gemeente Beverwijk op www.beverwijk.nl/week-voor-ontmoeting. De informatieflyer met activiteiten is gratis op te halen bij de deelnemende organisaties.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen