30 november 2023

Klimaatplein zet alles op een rij

Uitgeest – De gemeente Uitgeest heeft vanaf vandaag een digitaal Klimaatplein waar inwoners eenvoudig hun weg kunnen vinden richting verduurzaming. Een bezoek aan deze website helpt om informatie op te halen op het moment iemand daaraan toe is. Of het nu gaat om het loskoppelen van de regenpijp of om elektrisch rijden, veel is op deze plek te vinden. 
 
Iedere stap is goed
Wethouder Jan Schouten: “Het Klimaatplein vormt voor ons een belangrijk communicatie middel naar onze inwoners. We willen het hiermee makkelijker maken voor iedereen om stappen te zetten naar verduurzaming. Of het nu gaat om kleine bespaartips of grotere maatregelen als een warmtepomp, onze inwoners vinden er alles met eventueel een doorverwijzing naar een beschikbare subsidie.”
Niet iedereen is op hetzelfde moment toe aan het maken van stappen. Het Klimaatplein kan een mooi startpunt zijn om te kijken welke stap er gezet kan worden. En iedere stap is goed.


Hitte en wateroverlast
Schouten vervolgt: “Heel veel tuinen binnen onze gemeente hebben bijvoorbeeld nog tegels in de tuin. Daardoor kan water, bij hevige regenval, slechter de grond in en wordt het rioolstelsel overbelast. Dan is het makkelijk als je op het Klimaatplein kunt zien hoe je een tuin anders kunt inrichten. Met extra beplanting kunt u ook uw eigen leefruimte koeler maken.”


Digitaal informatiepunt
Het Klimaatplein voor inwoners is een centraal informatiepunt. Op deze website is informatie te vinden over wat er mogelijk is en wat je als inwoner kunt doen. Ook is te vinden welke subsidies er zijn en aan welke acties er meegedaan kan worden. Het kennisportaal Klimaatplein is een informatiebron voor iedereen die werkt aan verduurzaming. Je vindt er praktische informatie,
handige hulpmiddelen, inspirerende voorbeelden en de laatste nieuwtjes.
Het Klimaatplein is te bezoeken via klimaatplein.uitgeest.nl (zonder www)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen