30 november 2023

Doorbraak in het Rode Kruis Ziekenhuis

Met het doorbreken van een wand tussen de bestaande bouw en het nieuwe deel van het RKZ is een volgende grote stap gezet naar het vernieuwde RKZ. Marius Touwen (RKZ) en Harry van Zandwijk (Medexs) namen afgelopen dinsdag de hamer ter hand om het belangrijke moment te realiseren.

Na woorden van dank van Peter van Barneveld, bestuursvoorzitter RKZ, aan iedereen die de vernieuwing van het RKZ mogelijk maakt kon de doorbraak -letterlijk- gemaakt worden. Met een alcoholvrije champagne in de hand konden collega’s van het Rode Kruis Ziekenhuis, genodigden als gemeente, buurtbewoners, verzekeraars en banken vervolgens zelf de binnenkant van de zogenaamde ‘Hotfloor’ voor het eerst bezoeken.

Hotfloor

Aan de voorkant van het bestaande hoofdgebouw verrijst een nieuw gebouw. In deze ‘hotfloor’ komt het Spoedplein met een overdekte ambulancehal, de beeldvormende diagnostiek (radiologie) en het operatiecentrum. Hier komt de hightech van het ziekenhuis: de modernste technologie in een nieuwe jas. In dit bouwdeel komt ook de hoofdentree. Niet alleen zal het aanzicht verbeterd worden, maar ook de toegang vanaf de parkeerplaats over de Vondellaan naar de ingang van het ziekenhuis. De oplevering is in 2024 gepland en ligt helemaal op schema.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen