30 september 2023

Tata Steel publiceert duurzaamheidsverslag 2022/2023: stappen naar een schonere en duurzamere toekomst

IJmuiden – Tata Steel Nederland heeft het duurzaamheidsverslag over het boekjaar 2022/2023 gepubliceerd. In dit verslag blikt het staalbedrijf terug op de stappen die afgelopen jaar zijn gezet om verder te verduurzamen en de impact op de directe leefomgeving en het klimaat verder te verminderen.

“Ik ben trots op wat onze mensen afgelopen jaar hebben bereikt”, zegt Hans van den Berg, CEO van Tata Steel Nederland. “Ons staal is van hoge kwaliteit, erg gewild en van waarde voor onze samenleving. Ook als werkgever staan we er goed op en wij behoren tot de duurzame top van staalproducenten wereldwijd.”

“Tegelijkertijd krijgen we ook kritiek”, vervolgt Van den Berg. “De maatschappelijke normen zijn veranderd en wij voelen een sterke verantwoordelijkheid om op een duurzamere manier staal te produceren. Met minimale impact op klimaat, milieu en omgeving.”

Van den Berg: “Afgelopen jaar hebben wij diverse maatregelen getroffen om onze uitstoot verder naar beneden te brengen en daarmee de impact van onze activiteiten op onze directe omgeving te verminderen. Daarnaast werken wij hard aan de transformatie van ons bedrijf naar een schonere, groenere en circulaire staalproducent. Het is een ingrijpende vernieuwing die zijn gelijke niet kent in Nederland. Hiermee dragen wij bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse industrie en economie van de toekomst. Dat is belangrijk voor onze medewerkers, onze omgeving en de samenleving in het algemeen.”

Het duurzaamheidsverslag geeft inzicht in de thema’s die voor Tata Steel en belanghebbenden relevant zijn. Waaronder de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf, de minimalisering van de impact op de omgeving, de verduurzaming van producten en de inzet voor het welzijn van medewerkers, partners en betrokkenen in de directe omgeving.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen