3 oktober 2023

Roxane van Iperen bij Laan

Castricum – Dinsdagavond 19 september om 20.00u vertelt Roxane van Iperen over haar nieuwste boek, Dat beloof ikZe wordt geïnterviewd door haar uitgever; Jasper Henderson.  De zaal gaat open vanaf 19.19u, de entree is 7.50 euro en de Boekproeverij is open.

Over Roxane van Iperen

Van Iperen woonde in haar jeugd onder andere in het Spaanse Málaga. Daar doorliep zij van 1990 tot 1992 de Engelse middelbare school. Op haar zestiende verhuisde zij naar Sint-Michielsgestel, waar zij in 1995 haar opleiding aan het Gymnasium Beekvliet afrondde. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgde een beroepsopleiding advocatuur. Vanaf 2001 werkte zij als jurist bij NautaDutilh en in het bedrijfsleven. Sinds 2011 heeft zij een zakelijke adviespraktijk De Pleitschrijver. In 2014 begon zij haar journalistieke loopbaan, als columnist van glossy magazine Jackie. Later werkte zij als freelancer voor onder meer Vrij Nederland, Het Financieele Dagblad, Het Parool, De Morgen, De Correspondent en Follow the Money.

In 2016 verscheen ook haar debuutroman Schuim der aarde, winnaar van de Hebban Debuutprijs. In 2018 volgde ’t Hooge Nest over de geschiedenis van haar huis in Naarden, waar de Joodse zusjes Janny (1916-2003) en Lien Brilleslijper (1912-1988) en de Duitser Eberhard Rebling (1911-2008) vanaf februari 1943 een verzetscentrum en toevluchtsoord voor onderduikers runden.

Over Dat beloof ik

Op 12 mei 2023 verscheen Dat beloof ik , de gaat over het jonge meisje M, die opgroeit in een fundamenteel onveilige thuissituatie. Haar twee gebutste ouders die helemaal niemand vertrouwen (ook elkaar niet) weten niet hoe ze voor zichzelf moeten zorgen, dus laat staan dat ze zich bekommeren om hun kroost. Moeder verwaarloost haar kinderen niet alleen, maar ze praat M. ook stelselmatig de schuld aan. Maar haar vader is hoogst onvoorspelbaar in het stelselmatig botvieren van zijn onvrede en hij gebruikt buitensporig veel geweld. Om te ontsnappen aan schuldeisers verhuist het gezin om de haverklap. M. moet zich noodgedwongen steeds weer aanpassen aan een nieuwe omgeving, op een nieuwe school. Subtiel heeft Van Iperen dwarsverbanden aangebracht naar het verhaal over Mariken van Nimwegen, het meisje dat haar ziel vanuit lijfsbehoud aan de duivel verpandt en dat van hem de naam M. krijgt. Een boek wat je niet weg kan leggen,

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen