30 september 2023

Goeie Grond in volle gang, Elisabeth schrikt nergens voor terug

Heemskerk – Nog een paar dagen te gaan. Vrijdag 1 september, 10 uur, start de buitententoonstelling Goeie Grond, rondom Boerderij Zuid Endt op Heemskerkerduin. Elisabeth Schelvis uit Velsen-Noord is een van de elf deelnemende kunstenaars. Ze is, samen met haar zoon, druk doende met de voorbereidingen. Elisabeth schrikt er niet voor terug om ‘op te gaan’ in haar eigen kunstwerk. Voor deze ‘klus’ wikkelt ze zichzelf in een ‘huid’ van natte plakkende schors van de moerbeiboom. Om er pas weer uit te komen als de schors is opgedroogd. Kwestie van geduld oefenen. Zoon Joachim helpt het proces iets te versnellen door met een föhn de schors te drogen. Voordat de bast is gehard en Elisabeth er uit kan kruipen, zijn ze uren verder.

Goeie Grond Zoon Joachim assisteert Elisabeth Schelvis bij haar kunstwerk in wording

Zo’n langzame wording past bij haar, want ze houdt van trage processen, langdurige kijken
en wachten. Dat zie je terug in al haar fotowerk. Haar engelengeduld wordt straks beloond
in de vorm van een teer en vergankelijk weefsel dat zij hoog in de kastanjeboom bij Zuid
Endt gaat ophangen. Haar zelfgemaakte cocon of ‘mensenpop’ staat symbool voor de
transitie die veel tuinders nu doormaken, naar nieuwe manieren van ondernemen.


GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen