1 oktober 2023

Aanpassingen tijdens de Harddraverij van Heemskerk.

Heemskerk – De organisatie van de Harddraverij van Heemskerk verwacht ook dit jaar weer een grote opkomst op 7 september. De paarden draven weer in de richting van de Marquette Laan en daar kan het publiek weer volop van genieten.

Toch ziet de organisatie zich genoodzaakt een aantal aanpassingen door te voeren. Vorige jaar was er een incident met een hol geslagen paard, waarbij de pikeur van de sulky werd geslingerd. Ook het grote aantal bezoekers leverde vorig jaar de nodige problemen op.

De organisatie heeft ervoor gekozen om de startprocedure anders te laten verlopen. De paarden zullen nu stapvoets om elkaar heen draaien en zullen op het teken van de start pas versnellen. Deze startprocedure is voor de paarden beter.

Verder zal de entree aan de Oosterweg zal niet meer open gesteld worden. Het publiek kon daar achter de sluithekken, waar de paarden de baan in en uit gaan, oversteken. Dat zou voor te veel onrust bij de paarden kunnen zorgen en de organisatie wil hier geen enkel risico nemen. Het stalterrein bij de Kerkweg zal afgezet worden met hekken zodat de paarden niet per ongeluk op de openbare weg kunnen komen.

De Harddraverij is alleen bereikbaar via de drie grote entrees: de Bachstraat, de Jonkheer Geverslaan en de Mozartlaan. Langs de baan kunnen de bezoekers genieten bij de eettentjes, bars en kan er geld worden ingezet op de paarden bij de totalisatorkassa’s.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen