30 september 2023

28 Augustus is er weer een Kankercafé.

Beverwijk – Het thema is: De dynamiek tussen zorggever, zoals mantelzorger, en de zorgontvanger.

Als je in de situatie verzeild raakt dat je kanker krijgt, veranderd plotsklaps alles in je leven. Je zal lange tijd bezig zijn met behandelingen en jouw energie is gericht op overleven en beter worden.

Maar dat alles in één klap veranderd geldt ook voor je partner, je familie en vrienden. Die staan aan de zijlijn en kunnen niet veel doen, behalve steun geven en je daar waar nodig helpen.

De relatie die je had met elkaar gaat anders worden, tijdelijk of misschien wel permanent.
Maar wat betekent dat eigenlijk? Wat verandert er en hoe kun je daar mee omgaan?

Eén van de allerbelangrijkste dingen is grenzen aangeven. Dat is heel lastig, maar hiermee behoudt ieder zijn eigenheid, zijn eigen energie.

Als jij degene bent met kanker, kun je dan vragen om hulp? Of vind je dat moeilijk?
En als jij de mantelzorger bent, let je dan op je eigen energie? Je werkt misschien ook nog en doet nu het huishouden. Kun jij tijd inplannen voor rust?
In deze veranderde relatie is respect en liefde de basis. Aanraking helpt om liefdevol contact te maken. En dat is één van de onderwerpen deze ochtend.


Dus kom samen naar het café in de Bibliotheek van Beverwijk, op maandagochtend 28 augustus van 10:00 tot 12:00 uur. Deze bijeenkomst doe ik samen met Patricia Grasman, masseur bij kanker.

www.kankercafe.nl
joanne@kankercafe.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen