3 oktober 2023

Onderzoek veiligheid in onze gemeente gaat van start

HEEMSKERK – Heeft u last van rommel op straat? Last van buren of rondhangende jongeren? Is bij u wel eens ingebroken? Dit zijn enkele vragen die we stellen aan 4724 inwoners van de gemeente. De reden: we doen mee aan de Veiligheidsmonitor. Een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint rond 22 augustus; de resultaten verwachten we in maart 2024.

We gebruiken de resultaten van dit 2-jaarlijks terugkerende onderzoek voor de vormgeving en evaluatie van ons veiligheidsbeleid. I&O Research voert het onderzoek voor ons uit.


Burgemeester Alexander Luijten benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor. “Ik vind het heel belangrijk dat we weten wat onze inwoners vinden van de veiligheid en leefbaarheid in Heemskerk. Daarmee kunnen we het veiligheidsbeleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen.”


Meedoen aan het onderzoek
We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk van de inwoners die we benaderen meedoen aan het onderzoek. “Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie en hoe inwoners deze beleven in onze gemeente.” aldus Alexander Luijten.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen op basis van steekproef per post een uitnodiging. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen