12 april 2024

De Vriendenboeken Voor (Bak)Recepten

Castricum – Margriet Bossink (60 jaar) uit Castricum ging 1 maart jl met pre-pensioen, maar stilzitten is er voor haar niet bij.

Zo bedacht ze samen met haar eveneens gepensioneerde echtgenoot René Pronk, ‘Het Vriendenboek voor Recepten’. Ze heeft zelf ook de boekcover ontworpen en de illustraties daarvoor gemaakt. 

Het idee voor deze boeken is ontstaan toen ik de mail van mijn overleden moeder kwijt was waarin ze me haar recept had gemaild van haar heerlijke mosterdsoep. 

Hoe mooi zou het zijn als ik dit recept nog kan lezen in haar eigen handschrift? Dat roept zoveel mooie herinneringen op.

Ook had ik regelmatig dat ik iemand vroeg om het recept van haar heerlijke lasagne of eigengemaakte tomatensoep. Zo bedachten we een verzamelreceptenboek dat je kunt uitlenen aan die persoon met het verzoek zelf het recept er in te schrijven, samen met een persoonlijke noot. Zoals je vroeger je poëzie album uitleende met de vraag er een gedicht in te schrijven. Wel, nu is dat een recept!

Uitgeven

Margriet en René besloten de boeken zelf uit te geven. Al met al een heel traject. Veel administratie, een goede drukkerij vinden en na een paar weken vol spanning de dozen met boeken opmaken toen deze terugkwamen van de drukkerij. Ze zijn enorm trots op het eindresultaat en delen het graag met de rest van de wereld.

Nu nog verkopen, spannend!

Het formaat van de boeken is 17×24 cm. Ze hebben een glossy hardcover, 130 bladzijden en een leeslintje. Het boek kost 14,50 euro.

Waar te koop?

– Castricum: Boekhandel Laan

– Bilthoven: De Bilthovense Boekhandel

– Online: PlusPassie.nl

Natuurlijk kunnen lezers hun eigen boekhandel vragen om het boek in het assortiment op te nemen. 

Boekhandels kunnen hiervoor contact opnemen met Plus Passie via info@pluspassie.nl.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen