1 oktober 2023

Nieuw Asiel-Vluchtelingenschip vannacht aangekomen aan de VOB Kade in Velsen-Noord

Velsen – De Ocean Majesty is woensdagochtend aan de VOB-kade in Velsen-Noord aangemeerd. Op dit zeecruiseschip worden tijdelijk maximaal 300 asielzoekers en statushouders die nog op een woning wachten opgevangen.

Op 1 juli vertrok het grote zeeschip Silja Europa van Velsen naar Rotterdam. Daarvoor komt dit kleinere zeecruiseschip in de plaats. Vanaf eind augustus is het schip operationeel en worden de mensen opgevangen.

Foto: Hans Blomvliet

De Ocean Majesty is ruim 135 meter lang en gebouwd in 1966. Het vaart onder Portugese vlag en is eigendom van de Griekse rederij Majestic Marine Company. Net als de Silja wordt het schip zo spoedig mogelijk aangesloten op walstroom. Het schip blijft in Velsen-Noord tot en met eind december 2024.

Foto: Hans Blomvliet
Foto: Hans Blomvliet
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen