3 oktober 2023

Open dag brandweer Beverwijk West

BEVERWIJK – De brandweerpost aan de Wijk aan Duinerweg 4 hield op zaterdag 22 juli open dag. Bezoekers konden die dag getuige zijn van meerdere demonstraties van het brandweerwerk. Zo liet men zien hoe een auto opengeknipt wordt om slachtoffers van een aanrijding te kunnen bevrijden. Ook kon men zien wat je wel en niet moet doen als thuis de vlam in de pan slaat.

Kinderen mochten zelf de brandspuit ter hand nemen en proberen een denkbeeldig vuur te blussen. Ook konden bezoekers leren reanimeren en gaven medewerkers van de brandweer uitleg over de mogelijkheid om zelf toe te treden tot het brandweerkorps. Aan de open dag was namelijk ook een wervingsactie voor nieuwe collega’s gekoppeld. IJmond Nieuws was erbij en sprak met de commandant en coördinator van de jeugdbrandweer.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen