1 oktober 2023

Sirenes

Woensdag 19 Juli 2023 omstreeks 15.30 fietste ik over de Alkmaarseweg richting Breestraat om mijn moeder in Lommerlust een bezoek te brengen.

Zoals bijna altijd was het erg druk op de Alkmaarseweg, auto’s, fietsers, brommers , alles op die relatief smalle slechte weg. Voor mij fietste een meisje van een jaar of 7 oud. Iets voor de IJssalon Scooby hoorde in achter mij al de sirenes van een ambulance. Alles en iedereen verstijfd dan een beetje en zoek naar de kant van de weg.

De ambulance kwam dichterbij en het lawaai werd oorverdovend, mijn hond die voor in mijn kratje aan het stuur zat raakte in paniek, dus ik moest hem met een hand vasthouden.

Een vrij grote zwarte auto voor mij raakte ook in paniek want de ambulance kon er niet door , teveel auto’s , te weinig ruimte, dus hij stuurde abrupt naar rechts.

Het meisje had hij waarschijnlijk niet gezien en hij raakte haar en ik zag haar een salto door de lucht maken.

De man stopte meteen en ook buurtbewoners hadden het gezien en spoedde zich naar haar toe. Ze was er slecht aan toe en schreeuwde dat ze pijn had. De ambulance reed door met de sirene nog aan.

Ik vraag me dan af , wie lag er in de ambulance , dat zoveel herrie en paniek noodzakelijk is? , iemand zoals ik?  die een leven gehad heeft. Hoe zou het met dat meisje gaan?, houd ze er haar hele leven iets aan over?

En wat mankeerde degene in de ambulance dat half beverwijk en zeker dat meisje hier onder moeten lijden? Ik vraag me ook af of die sirenes wel altijd noodzakelijk zijn, hier in Nederland is het al druk en de sirenes zijn ook hard!, in het buitenland zijn ze vaak veel rustiger en ook goed hoorbaar.

Misschien de Tune van een IJsco karretje , stoppen mensen ook voor.

Rob van de Pol

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen