1 oktober 2023

Een veilig Europaplein

Heemskerk – Drugsgebruik, brandstichting, vernielingen en intimidaties: bewoners rondom het Europaplein in Heemskerk zien dit bijna dagelijks gebeuren. Al meer dan zes jaar terroriseert een groep jongeren de buurt. Omwonenden zijn bang en willen een strengere aanpak vanuit de gemeente, maar tot hun grote ergernis gebeurt er nauwelijks iets.

De wijk Zuidbroek en Oosterwijk is een naoorlogse wijk op de grens van van Heemskerk en Beverwijk, met veel portiekflats en sociale huur. Het winkelcentrum Europaplein ligt in het hart van de wijk. Het wordt op dit moment verbouwd om de buurt een upgrade te geven. 

Dat een groep jongeren de wijken terroriseert is bekend bij de gemeente en instanties. Het raakt raadslid Anita Perré-Meijer diep. “Dat mensen echt bang zijn, dat vind ik te gek voor woorden.”

Tekst: NHNieuws

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen