3 oktober 2023

Beverwijk verkoopt toplocatie Ankie’s Hoeve aan SBB

Gemeente Beverwijk en SBB Ontwikkelen en Bouwen hebben een akkoord bereikt over de verkoop van Ankie’s Hoeve. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag ingestemd met de transactie. SBB wil op deze toplocatie 210 woningen bouwen omringd door veel groen.

Foto: Hans Blomvliet

De gemeente heeft met SBB afgesproken dat de helft van dit aanbod uit betaalbare appartementen moet bestaan. Onder ‘betaalbaar’ wordt verstaan: maximaal 1.000 euro maandelijkse huur of een koopprijs van maximaal 355.000 euro. 

Foto: Hans Blomvliet

Nieuwbouw in het groen met veel voorzieningen

De 210 woningen worden verdeeld over vier wooncomplexen, drie aan de Halve Maan en een toren midden in het gebied. Behalve deze appartementen komt er ook 1.450 vierkante meter aan commerciële en maatschappelijke voorzieningen (horeca, sport en zorg) op de begane grond van de drie lage wooncomplexen. Er is ruimte voor (ondergrondse) parkeerplaatsen op eigen terrein. 

“We gaan nu echt aan de slag met de entree naar het centrum”, zegt wethouder Ali Bal van gemeente Beverwijk: ”Dit is voor ons de ultieme kans om de binnenstad verder te versterken en woningzoekenden beter te bedienen. Ankie’s Hoeve geldt als vliegwiel van toekomstige ontwikkelingen aan de stadskant van de Spoorzone. SBB is een geschikte partner met lokale wortels en hart voor Beverwijk.”

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen