3 oktober 2023

Zomerfestival Marquette op zondag 16 juli 2023

Heemskerk – Zomerpodium Heemskerk en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN bundelen wederom hun krachten om op het prachtige landgoed Marquette op zondag 16 juli a.s. een middag lang een festival neer te zetten waar het genieten wordt voor jong en oud. De creativiteit en kunstzinnigheid van Zomerpodium Heemskerk worden voor de 11 e keer gecombineerd met leerzame en leuke activiteiten over landgoed Marquette en over natuur en water van PWN.

Het festival staat bekend om z’n ongedwongen sfeer en biedt een ieder de mogelijkheid om een middag lang op het festival te genieten van muziek, theater, kleinkunst en beeldende kunst te midden van prachtige natuur. De toegang is gratis.
Stichting Zomerpodium Heemskerk kan dankzij de bijdragen van de gemeente Heemskerk, de gemeente Beverwijk, Rabobank, Tata Steel en trouwe sponsoren voor de 21e keer hoogwaardige kunst en cultuur aanbieden aan de inwoners van Heemskerk en omgeving. Stichting Zomerpodium Heemskerk organiseert met uitsluitend vrijwilligers het kunst- en cultuuronderdeel van het festival.

De livemuziek, het (straat)theater en de kunst van onder andere het Dali College en Jola Geldermans is zowel divers als verrassend.
Het (straat)theater staat dit jaar in het teken van duurzaamheid en biodiversiteit.

Hoge bomen komen bezoekers al dansend tegemoet op de oprijlaan en bijen zweven boven je hoofd. Lotte Walda, singer-songwriter die met haar muziek wil inspireren en een mooiere wereld creëren, zal als eerste het podium op het Rondeel betreden. Gevolgd door de lokale energieke Indie popband Fleebag. Trikosis,met hun opzwepende, verrassende mix van klezmer, folk en punk sluit af.

Vanaf de entree van het landgoed, over de prachtige oprijlaan, tot in de Rozentuin en op het Rondeel, valt er te genieten van (straat)theater en geweldige livemuziek.


PWN
PWN heeft ook deze editie haar PWN Paviljoen weer in de Oude Moestuin opgebouwd. Hier maak je onder andere kennis met ons kraanwater en mogelijke besparingen. Ook valt er een hoop kennis te vergaren bij de PWN-boswachters over natuur, water en het landgoed. Verder is er aandacht voor historie, zoals de Slag om Castricum en het OerIJ. De medewerkers van Bezoekerscentrum De Hoep staan er om u meer te vertellen over de activiteiten, die in Noordhollands Duingebied plaatsvinden.

Horeca
Verspreid over het landgoed zijn er verschillende horecavoorzieningen. En natuurlijk hebben wij ook aan de jongste bezoekers van dit festival gedacht met een leuke speurtocht en poeltjesvissen, samen met IVN.
Het Zomerfestival Marquette vindt plaats op zondag 16 juli aanstaande van 12.30 uur– 17.30 uur. Het programma is onder meer te lezen op https://www.zomerpodiumheemskerk.com.
Wij adviseren lopend of met de fiets naar het Zomerfestival te komen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen