3 oktober 2023

Strategisch HR voor MKB-bedrijven in de IJmond. Ook iets voor jou?

Strategisch HR gaat over de vraag ‘wat voor soort werkgever wil ik zijn?’. Een strategisch HR-aanpak richt zich op het totale pakket van werving en selectie, behoud (en soms ook afscheid) van medewerkers, doorontwikkeling en strategische personeelsplanning. Allemaal in lijn met de strategie en cultuur van je bedrijf.

Niet elk bedrijf heeft de mogelijkheid om dit zelf te organiseren. Vanuit Techport werken we aan een plan om een collectieve Strategische HR-dienstverlening beschikbaar te maken voor het mkb. Het hebben van voldoende goede medewerkers is essentieel voor de realisatie van de energietransitie in de regio. Daarom komt het plan in aanmerking voor JTF-subsidie; het projectidee is inmiddels goedgekeurd.

Hierbij dagen we je uit om deel te nemen!

Maximaal 20 mkb-bedrijven kunnen deelnemen. Wat houdt het plan in?
• Als deelnemend bedrijf kun je vanaf 2024 gebruik maken van strategische HR-dienstverlening voor jouw eigen bedrijf.
• Een strategisch HR-adviseur maakt samen met jou een op jouw bedrijf toegesneden HR-plan. Het gaat om de volledige breedte van je HR-vraagstuk: je positionering als aantrekkelijke werkgever, je vacatures, de toekomst van je huidige medewerkers en wat zij nodig hebben om te blijven meedoen etc.
• De HR-adviseur ondersteunt bij het vinden van de juiste partijen bij specifieke uitdagingen. Denk aan partijen zoals het WSP, het onderwijs, financiering voor scholing van medewerkers, etc.
• De HR-adviseurs verzamelen de collectieve uitdagingen en werken deze met het SPT uit tot nieuwe innovaties en instrumenten

Meer lezen? Dit artikel is van onze media partner OVIJmond

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen