3 oktober 2023

Geen treinen tussen Santpoord-Noord en Beverwijk door kapotte bovenleiding

IJmond – Er rijden tot tenminste 16:30 geen treinen tussen Santpoord-Noord en Beverwijk door herstelwerkzaamheden aan een kapotte bovenleiding.

Veel spoorlijnen konden woensdagochtend niet gebruikt worden. De kans op omwaaiende bomen zorgde ervoor dat het te gevaarlijk was om treinen te laten rijden. Dat bleek een terechte zorg want op tientallen plaatsen gebeurde dat ook.

Twintig bomen op het spoor

”Zo waaide er alleen al tussen Haarlem en Leiden ruim twintig bomen op het spoor. Bij Groningen was over een afstand van 200 meter de bovenleiding kapot, maar die vannacht gemaakt,” aldus een woordvoerder van ProRail.

CEO John Voppen uit zijn bewondering voor alle mensen die vannacht hebben gewerkt aan het herstellen van het spoor.

“De storm die gisteren over ons land raasde had grote gevolgen. Treinverkeer in Noord Nederland legden we gistermorgen uit veiligheid stil. Veel bomen en takken waaiden op het spoor en de bovenleiding. Toen de wind ging liggen hebben we met onze vervoerders zoveel mogelijk treinen weer laten rijden, om onze reizigers thuis te brengen. Tegelijk hebben we gewerkt aan herstel van bovenleiding en het weer vrij maken van het spoor. Dat herstel is in de avond en nacht grotendeels gelukt. Dank aan aannemers en incidentenbestrijders die hier heel hard aan werkten. En mooi om te zien dat we in zulke situaties in de spoorsector goed samenwerken om reizigers zo goed mogelijk te helpen. De laatste werkzaamheden voeren we nu nog uit. Ik wens iedereen daar nog veel succes bij.”

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen