1 oktober 2023

DSS D1 Nederlands kampioen Beachhandbal 2023

Heemskerk – Onder een strakblauwe hemel, 28 graden en muziek uit de speakers is op zondag 25 juni de meisjes D1 van DSS Heemskerk Nederlands kampioen Beachhandbal geworden. Maar liefst vier teams van DSS mee in hun klasse voor het Nederlands Kampioenschap.

Op sportpark Hagerhof in Venlo streden tachtig teams, van D-jeugd tot en met senioren, in twee dagen om de nationale titels. Naast de kampioen D1 heeft DSS-dames B1 de bronzen medaille gewonnen!

Het sterke meidenteam
Met vier meegenomen partytenten en herkenbare beachflags zochten spelers en
publiek een plekje in de schaduw in hun basiskamp. De meiden van de D1 speelden de zaterdag hun poulefase en wisten alle wedstrijden te winnen. Topclubs als Feyenoord, KSV en Voorwaarts boden genoeg uitdagingen, maar kwamen niet langs het sterke meidenteam van Coach Linda van Ooijen. Op zondag waren de plaatsingswedstrijden. Na een gezamenlijke nacht met de vier teams op de camping in de buurt traden de meiden vol goede moed en strijdlust aan. Temperatuur was inmiddels opgelopen tot 32 graden. De
kruisfinale werd met duidelijk verschil gewonnen. De spanning nam wat toe voor de halve finale, maar die werd ook met overmacht gewonnen. Op naar de finale dus.

Bezwaar aangetekend

Er werd door de andere wedstrijd in de halve finale bezwaar aangetekend, waardoor er enige consternatie was of de halve finales beide overgespeeld moesten worden. Na een hoop overleg tussen de coaches en wedstrijdleiding was het bezwaar ongegrond en konden de meiden zich in de hitte opmaken voor de finale tegen KSV. In de voorrondes om naar het NK te kunnen komen zijn beide teams elkaar meerdere malen tegengekomen, waarbij
DSS vaker had gewonnen van KSV. De meiden gingen vol goede moed richting de finale. De tribune was gevuld met alle DSS-ers, er werd gezongen en aangemoedigd en de D1 meiden stonden klaar om omgeroepen te worden, op het veld, voor de start van de finale.

Wedstrijd afgelast
Helaas (maar wel terecht) nam de wedstrijdleiding het besluit om het NK af te lassen
vanwege de hitte. De organisatie vond het niet meer verantwoord om met de hoge temperaturen door te blijven spelen, nadat in korte tijd een aantal mensen die door de hitte bevangen waren meegenomen moesten worden door de ambulance.

Als gevolg van een consternatie tijdens de halve finales, wilde de andere finalisten
bezwaar maken tegen het reglement. Na een lange discussie was dan het hoge woord eruit. DSS is Nederlands kampioen!

Gehuldigd in erehaag
Door alle commotie en onduidelijkheid over de winst vertrok DSS iets wat
teleurgesteld, zonder de beker en medailles terug naar Heemskerk.
Uiteindelijk heeft DSS gezorgd dat de prijzen toch naar Heemskerk kwamen.
Afgelopen vrijdagavond, tijdens de seizoensafsluiting, werden de meiden dan ook gehuldigd met een erehaag met fakkels.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen