De kustbus in Castricum gaat weer rijden!

95
Afbeelding: Omroep Castricum

Castricum – Omdat Connexxion de Kustbus deze zomer niet kan laten rijden, hebben ook dit jaar de gemeente en lokale ondernemers de handen ineen geslagen om de gratis pendeldienst toch mogelijk te maken. 

Van 8 juli tot en met 3 september rijdt de bus met verruimde tijden tussen 10.00 en 21.00 uur met een frequentie van twee ritten per uur. Op deze manier kunnen reizigers weer gratis en comfortabel pendelen tussen station Castricum en badplaats Castricum aan Zee.

Geweldige aanvulling

Wethouder Roel Beems van Toerisme & Strand is verheugd over de terugkeer van de Kustbus: “De gratis Kustbus is een geweldige aanvulling op onze zomerse voorzieningen.”  “Zowel inwoners als toeristen kunnen zo volop genieten van de prachtige kust van Castricum. Door de verruimde openingstijden van de bus kan de bezoeker langer van de horeca en andere voorzieningen genieten.”

Onmisbaar voor het dorp

Het college van Castricum vindt de busverbinding onmisbaar voor het dorp. Als extra opstappunt is dit jaar de bushalte bij woonzorgcentrum De Santmark toegevoegd. De Kustbus maakt dit jaar gebruik van zogenaamde hybride bussen met een lage instap, waardoor het vervoer ook geschikt is voor mindervaliden. 

Meer informatie over de dienstregeling en de opstappunten van de Kustbus, staat op de website van de gemeente.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Omroep Castricum.