Overlast door jongeren? Neem contact op met een jongerenwerker

60

Castricum – De vakantie komt eraan, met hopelijk mooi weer, waardoor er meer jongeren op straat zullen zijn. Deze jongeren, vaak in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, ontmoeten elkaar veelal op afgesproken plekken. 

Zij praten wat, hangen wat rond- en hebben lol met elkaar. Jongeren op deze leeftijd vinden het leuk om elkaar op straat te ontmoeten. Maar soms veroorzaken zij af en toe overlast voor de omwonenden.

De jongerenwerker houdt contact met deze jongeren en gaat met hen op straat in gesprek. De jongerenwerker bouwt zo een band op, kent de verschillende culturen en speelt daar op in.

Overlastmeldingen

Voor overlastmeldingen door jeugd kunt u bellen naar Sohrab of Famke, zij zijn de jongerenwerkers in Castricum. Na een melding neemt de jongerenwerker zo snel mogelijk contact op met deze groep, die de overlast veroorzaakt en legt de groep uit waar de klacht overgaat (zonder te vertellen wie de melder is ) en zoekt samen met de jongeren naar een oplossing.

Nauwe samenwerking

Dit gesprek wordt teruggekoppeld aan de melder, soms zijn er wel meer gesprekken nodig, maar meestal wordt er toch snel een oplossing gevonden, waarin iedereen zich in kan vinden. Het jongerenwerk werkt nauw samen met netwerkpartners zoals: gemeente, wijkagent, sociaal team en scholen. Mocht u overlast van jongeren ervaren, neem dan contact op met één van de jongerenwerkers: Sohrab Gylani –  06 11 10 55 94 of Famke van der Linde –  06 82 43 12 64