1 oktober 2023

Nieuw onderkomen voor IJmond Nieuws

Heemskerk – Na drie jaar met veel plezier gewerkt te hebben vanuit huis werd het tijd voor een nieuw onderkomen voor IJmond Nieuws. Afgelopen 1 juni verhuisde IJmond Nieuws dan ook naar een mooie ruimte boven Grand Café Laurentz in het centrum van Heemskerk.


Oorspronkelijk was het plan om drie jaar geleden al te verhuizen naar het pand, maar de
coronamaatregelen gooide roet in het eten. José van den Bos, redacteur IJmond Nieuws: ”Wij kijken er naar uit om samen te kunnen gaan werken met de ondernemers die ook in het pand gevestigd zijn! ’’ De nieuwe ruimt biedt tal van mogelijkheden waar IJmond Nieuws bijzonder blij mee is. Naast de redactieruimte die meer plek biedt voor vrijwilligers is er ook een speciaal ingerichte montage- unit. Ook niet onbelangrijk: even binnen lopen voor een kopje koffie en een babbeltje is nu ook mogelijk door de koffiehoek!


Huiskamer gevoel
Gezelligheid én op een ontspannen, ongedwongen wijze (samen) werken staan hoog in het vaandel bij IJmond Nieuws. Ze zijn dan wel weg uit hun ‘huiskamer ́, maar het huiselijke gevoel bij IJmond Nieuws zeker niet! Tot op heden draait IJmond Nieuws door donaties en zonder subsidies. Vrijwilligers en stagiaires maken vol enthousiasme reportages en artikelen om zo het lokale nieuws, gebeurtenissen en initiatieven in de regio IJmond onder de aandacht te brengen. Sinds maart maken ze ook gebruik van een vernieuwde website met daarop het laatste nieuws uit de IJmond, podcasts én natuurlijk hun YouTube video ́s.


Samenwerken
Bij IJmond Nieuws wordt er veel waarde gehecht aan samenwerken. Door de verhuizing is het de verwachting dat zij de kwaliteit van hun werk nog meer kunnen optimaliseren, en het al aanzienlijke aantal samenwerkingspartners te behouden en uit te breiden. IJmond Nieuws mag onder andere OV IJmond, Brafoer, Nova College Beverwijk, In de Kijker, RegioSpot, Uitgeest Online, Omroep Castricum en Nieuws.nl tot haar (media)partners rekenen.


IJmond Nieuws zoekt jou!
Op zoek naar enthousiaste vrijwilligers zijn ze bij IJmond Nieuws altijd. Ze hebben plek voor belangstellenden die het leuk vinden om te werken als verslaggever, cameraman/vrouw, editor, redactiemedewerker en/of schrijvers. Ervaring is niet nodig aangezien zij zelf mensen opleiden, maar met ervaring ben je natuurlijk ook meer dan welkom!


Gerard de Groot, Cameraman en verslaggever: ”Na mijn pensionering toevallig in 2021 met deze club in aanraking gekomen. Na jarenlang gewerkt te hebben all over the world; nu ervaren dat de IJmond een verdraaid leuke en inspirerende omgeving is, om met camera en microfoon te ontdekken. Gewoon meedoen dan kun je ook ervaren wat er allemaal hier gebeurt.”

De montage-unit van IJmond Nieuws (Richard Kitzmann)


Stage plek

Naast vrijwilligerswerk biedt IJmond Nieuws ook een SBB erkend leer- en werkplek voor stagiaires van verschillende media-opleidingen. Elise Comajta, mediaredactiestagiaire bij IJmond Nieuws: ”Bij IJmond Nieuws is er veel ruimte voor creativiteit en eigen invulling. Het werk is heel afwisselend: ik kan verslaggeven, schrijven, werken met WordPress en editen. Dat maakt het zo leuk, geen enkele dag is hetzelfde. Daarnaast hoor je echt bij het team, je bent geen nummertje!’’

De redactie van IJmond Nieuws (Richard Kitzmann)


Meer informatie?!
Wil je meer weten? Zie je jezelf al werken bij IJmond Nieuws?! Stuur dan gerust en geheel vrijblijvend een mailtje naar: redactie@ijmondnieuws.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen