1 oktober 2023

Beverwijkse variant van ‘Tussen Kunst en Kitch’: Van Praal tot Prul

Beverwijk – Op zaterdag 30 september beleeft Beverwijk voor de tweede keer zijn eigen variant op het bekende televisieprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ in de vorm van een bijzondere bijeenkomst in Museum Kennemerland onder de naam ‘Van Praal tot Prul’. De eerste editie dateert van 2018 en was toen een doorslaand succes.

Soms hoor je het wel eens. Gekocht op de rommelmarkt. Dacht dat het niets voorstelde. Totdat een antiquair het zag . . .  Welnu, gedurende het evenement “Van Praal tot Prul” krijgt iedereen uit de regio Kennemerland de gelegenheid om zijn/haar bijzondere voorwerpen te laten beoordelen door een team van experts.

”Tussen Kunst en Kitsch”

Net zoals in het populaire televisieprogramma ”Tussen Kunst en Kitsch”, zullen de experts de objecten bekijken, dateren, over de herkomst van de objecten vertellen en taxeren. Alles kan zomaar de moeite  waard zijn om aan te bieden: schilderijen, beeldjes, oude documenten , sieraden of andere bijzondere voorwerpen.

Online inschrijving op 24 juni
Omdat er een grote toeloop van belangstellenden wordt verwacht is besloten tot een online voorinschrijving. Deze start op zaterdag 24 juni via de website van Museum Kennemerland en sluit zodra het maximum aantal bezoekers is bereikt.

De toegangsprijs voor het evenement bedraagt € 15,00 per persoon. Hiervoor kan men twee objecten tonen aan de experts. Bij de toegangsprijs inbegrepen is een kopje koffie of thee met iets lekkers te gebruiken bij Restaurant De Smaeckkamer, Westerhoutplein 6. (tegenover het museum)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen