1 oktober 2023

Actiekamp Greenpeace gestart

Wijk aan Zee – Greenpeace is vanochtend begonnen met hun actiekamp tussen Wijk aan Zee en Tata Steel. Het kamp is bedoeld om actievoerders op te vangen die morgen meedoen aan de protestactie People vs Polluters: Tata Steel.

Greenpeace verwacht dat honderden actievoerders zullen komen overnachten in het actiekamp dat is opgezet in Beeldenpark ‘Een Zee van Staal.’Dit terrein was tot ‘92 een camping wonder de rook van Hoogovens. Tegenwoordig zijn deze duinen een beeldenpark vol stalen kunstwerken.

Stem laten horen

Faiza Oulahsen, hoofd Klimaat en Energie bij Greenpeace: “We hopen hier veel mensen te mogen ontvangen op deze toepasselijke locatie, waar je ziet hoe het knelt tussen omwonenden en een grote vervuiler. Samen met deze actievoerders laten we onze stem horen tegen de ziekmakende vervuiling van staalfabriek Tata Steel.” Het actiekamp maakt deel uit van de protestactie en valt daarom ook onder het recht op protest.

Foto: Marten van Dijl/Greenpeace

Protestactie

Samen met omwonenden en de klimaatbeweging komt Greenpeace op 24 juni in actie tegen de vervuiling van Tata Steel. “We eisen dat de overheid de meest ziekmakende onderdelen van Tata Steel per direct sluit. Bijna dagelijks komen daar gifwolken vrij, want de installaties zijn roestig en oud. Dat moet stoppen, de kooksfabrieken moeten dicht. Tata heeft te lang getreuzeld. Daarom komen we in actie”, aldus Oulahsen.

Omwonenden van de staalfabriek organiseren een solidariteitsdemonstratie voor jong en oud onder de noemer ‘Samen voor schone lucht’. Deze start om 11:00 op de Strandpier Velsen-Noord. Er zijn optredens en sprekers van verschillende organisaties die de eis steunen dat de overheid per direct de meest ziekmakende installaties van Tata Steel dient te sluiten. De demonstratie wordt gesteund door zo’n twintig organisaties. Voor de meest actuele informatie zie de website van het protest

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen