30 september 2023

Opening nieuwe Noppes kringloop Castricum

Castricum – Donderdag 29 juni om 09:30 uur opent Noppes samen met wethouders Falgun Binnendijk (arbeidsparticipatie) en Valentijn Brouwer (milieu) een nieuwe winkel in Castricum.

Noppes is een bekende kringloopwinkelketen in Nederland, met 14 vestigingen. De winkels bieden een breed scala aan kringloopschatten. 

De winkel heeft tot doel afval te verminderen door klanten aan te moedigen items die ze niet langer nodig hebben te doneren. Vervolgens kunnen deze spullen worden verkocht en voorziet Noppes haar klanten van hoogwaardige tweedehands artikelen tegen betaalbare prijzen.

Tegelijkertijd wil de kringloopwinkel duurzaam winkelen promoten en hoopt zij bij te dragen aan een duurzamere en milieuvriendelijkere samenleving. 

Als sociale onderneming streeft Noppes ernaar om werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met een beperking, langdurig werklozen, herintreders en jongeren die moeite hebben om werkervaring op te doen.

Door bij Noppes in Castricum te winkelen, dragen klanten direct bij aan het creëren van kansen voor deze medewerkers. Het is een plek waar gemeenschappen samenkomen, waar mensen de mogelijkheid krijgen om waardevol werk te doen en waar iedereen kan bijdragen aan een groenere en meer inclusieve toekomst.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Omroep Castricum.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen