3 oktober 2023

Greenpeace organiseert solidariteitsactie en geheim actiekamp in de strijd tegen vervuiling Tata Steel

Wijk aan Zee – Op 23 en 24 juni gaat Greenpeace actie voeren in Wijk aan Zee tegen de vervuiling van Tata Steel door middel van een actiekamp op een nog geheime locatie, tevens zal er minder geheime solidariteitsdemonstratie plaatsvinden op de Noordpier.

“We eisen dat de overheid de meest ziekmakende onderdelen van Tata Steel per direct sluit. Er zijn bijna dagelijks incidenten waarbij gifwolken vrijkomen, want de installaties zijn roestig en oud. Dat moet stoppen. Tata heeft te lang getreuzeld. Daarom komen we in actie”, aldus Faiza Oulahsen, hoofd Klimaat en Energie bij Greenpeace Nederland.

Tata Steel is een van de grootste staalfabrieken van Europa en staat midden in een dichtbevolkt gebied. Honderdvijftig duizend mensen, jong en oud leven direct onder de giftige wolken van Tata Steel. In de omgeving is de kans om longkanker te krijgen tot wel 50% hoger, dan in de rest van Nederland en kinderen hebben een grotere kans op hersenschade.

Tata Steel – (Hans Blomvliet)
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen