30 september 2023

De beeldentuin van Joop Koopman bij de KunstFietsRoute

Uitgeest – Na 20 jaar deelgenomen te hebben aan de Kunsroute, doet Joop dit jaar voor de laatste keer mee. Tijdens de aankomende editie van de Kunstroute, die zaterdag 24 en zondag 25 juni plaatsvindt in Uitgeest, worden de werken van Joop met extra korting verkocht.

Na 25 jaar in zowel het basis- als voortgezet onderwijs werkzaam te zijn geweest als docent handvaardigheid kampte hij met een burnout. “In die tijd heb ik mijn creativiteit opgepakt en voor ik het wist had ik een gallerie in Amsterdam en de exposities breidde zich snel uit. In heel Nederland stond ik op de mooiste plekken en gaf ik ook workshops. Een mooie tijd!” 

Een begrip

Inmiddels is het atelier en de prachtige beeldentuin van Joop Koopman een begrip in Uitgeest en omstreken geworden.

“Ik zie de Kunstroute als een extra feestje. De mensen komen graag, zelfs uit andere delen van het land. De Kunstroute zie ik als een extra feestje: Ik vind het heel gezellig om de geinteresseerde bezoekers te spreken, de waardering voor mijn werk en dat ik mensen blij kan maken met mijn object. Wanneer ik door het dorp loop en zie mijn beelden in tuinen staan, maakt dat me echt trots. Mijn IJsvogel is zelfs ook internationaal goed in de smaak gevallen en staat o.a. in Vietnam, Afrika, Zuid-Amerika, Abu Dhabi en in Canada”. De meeste mallen zijn inmiddels vernietigd en dus niet meer na te maken. “Niet allemaal, maar het betekent wel dat deze fase klaar is,” aldus Joop.

Speciale Korting!
Tijdens de Kunstroute geldt het speciale aanbod van 20% korting. Er staan ook tafels met aanbiedingen, variërend van € 20,-, €50,- en €100,- . Ook worden miniatuur ‘vriendschapsbeeldjes’ gratis weggegeven. (Op = op).


“Ja, ik zal de Kunstroute, en de steevast gezellige afsluitingen met (live)muziek met een hapje en een drankje, echt wel gaan missen. Aan de andere kant is het is ook leuk om vanaf 2024 de Kunstroute ook eens van de andere kant te beleven en bij andere exposanten te kijken, dat kon al die jaren natuurlijk niet,” aldus de beeldend kunstenaar lachend. Joop stopt met exposeren, maar blijft nog wel in opdracht werken zo belooft hij.

Informatie:

Expositielocatie: De Kuil 3, 1911 TP UITGEEST
www.joopkoopmankeramiek.nl
email: joop.koopman.keramiek@gmail.com

Naast de vaste ateliers en galeries van de lokale kunstenaars, zijn er een vijftal gastlocaties waarvoor regionale en ook landelijk bekende kunstenaars zijn uitgenodigd. Op 11 locaties in het dorp zullen 24 exposanten hun werk tentoonstellen. De route is op elk willekeurig locatienummer te starten.

Een informatiefolder over de Kunstroute is gratis verkrijgbaar in het gemeentehuis, het Lees Lokaal en de bibliotheken in de regio. Ook zal de folder op zaterdag 24 en zondag 25 juni, gedurende de openingstijd van de Kunstroute, bij de deelnemende exposanten beschikbaar zijn.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner: Uitgeest Online.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen