30 september 2023

Stadsfeest Beverwijk eind juni van start!

Beverwijk – Zodra de zomer officieel is gestart, is het tijd voor een feestje. Nou, zeg maar gerust: een groot feest! Het Stadsfeest Beverwijk, om precies te zijn. Sinds 2022 niet meer in augustus, maar in de laatste week van juni!

Op woensdag 28 juni gaat het spektakel van start met vijf dagen lang vermaak voor jong en oud. Kermis, kortebaandraverij, ringsteken, drie buitenpodia met live muziek en een koopjesmarkt van de centrumwinkeliers zorgen ervoor dat er voldoende te beleven
valt.

Een feest voor iedereen!

Het muzikale aanbod is zeer breed, want het Stadsfeest Beverwijk is een feest voor
iedereen…! Natuurlijk is er de jaarlijkse kermis op het Meerplein attracties van 28 juni tot en met 2 juli. Ook het succesconcept ‘Brafoer & Friends’ keert terug. Op het Stationsplein komt bij restaurant Brafoer een groot podium, waarop woensdag 28 juni vanaf 18.30 uur artiesten van grote naam te zien en horen zullen zijn. De Amsterdamse zanger Robert Leroy bijvoorbeeld, Ruth Jacott en om de avond helemaal compleet te maken, komt de leukste coverband van Nederland ook naar Beverwijk: The Tour.

Op de Koningstraat wordt het weer een groot feest. Evenals vorig jaar slaan rockcafé Asgard en Notelle bar de handen ineen. Op het gezamenlijke podium staat woensdagavond vanaf 19:00 uur de band Rolls Noise. De kenners weten het: dan gaat het dak eraf! Van Elvis Presley tot Bløf, deze zevenkoppige band speelt alle hits van rock tot Nederpop
met evenveel gemak. Niet voor niets stellen de bandleden zelf: “Wij rocken jou je tent uit!”


Kortebaandraverij en 90’s Party
Voor veel mensen is de kortebaandraverij van Beverwijk hét moment om bij te kletsen. Terwijl de paarden draven, is de Breestraat één groot openluchtterras waar mensen zich prima vermaken en waar je met slim inzetten en een beetje geluk ook nog wat geld kunt winnen bij de totalisator.

Als vanouds vindt de kortebaandraverij plaats op de donderdagmiddag. Nieuw is dat de baan dit jaar iets langer zal zijn dan in voorgaande jaren. Hierdoor is het voor de Beverwijkse harddraverijstichting Prins Bernhard mogelijk om een sterker deelnemersveld te realiseren. Het publiek mag zich verheugen op de aanwezigheid van ’s-lands beste renpaarden en de spanning zal dan ook naar verwachting weer hoog oplopen.

Donderdagavond kunnen de feestvierders in de Koningstraat terecht, waar op het podium van Asgard en Notelle de landelijk bekende DJ Cor (‘Hee, Hoo’) en de uit Beverwijk afkomstige DJ Toine het publiek vanaf 19:00 uur
zullen trakteren op een complete 90’s Party.


Ringsteken, Popfoer en Villa Volta XXL
Ook op vrijdag een bomvol programma in het centrum van Beverwijk. Op het Stationsplein is vanaf 16:30 uur het succesvolle concept Popfoer met maar liefst zes optredende bands uit eigen regio: The Encounter, Fortify, Decades, John the Revelator, The Ravels en Sixty Pound.

Liever een knallend feest met de beats van Villa Volta XXL? Dan loop je naar de Koningstraat en ga je daar vanaf 20:00 uur uit je dak met deze plaatselijk zeer bekende groep dj’s. En mooie tradities mag je nooit vergeten, dus natuurlijk is ook het ringsteken met het aangespannen paard op vrijdagavond weer van de partij. Geniet van de nostalgische combinaties als ze door de Zeestraat rijden, terwijl de deelnemers hun best doen om zo veel mogelijk ringen te bemachtigen. Het ringsteken zorgt altijd voor veel bekijks in een gemoedelijke sfeer.


Koopjesmarkt en de Wico’s
Wat is Stadsfeest Beverwijk zonder optreden van de Wico’s? Al vele jaren vormt dit muzikale top-duo een vaste waarde in de programmering. Dit jaar op zaterdagmiddag, vanaf 13:00 uur op de Breestraat. Jan Laan en Kees de Ruijte zullen het winkelend publiek vermaken vanuit de recent door de winkeliers aangeschafte nostalgische muziektent, die komt te staan ter hoogte van kledingwinkel H&M.

Op de Breestraat zullen die dag tientallen kramen staan, waar de winkeliers mooie aanbiedingen presenteren. Voor de kinderen zijn er een gratis zweefmolen en diverse andere activiteiten. Een prima gelegenheid dus om met het hele gezin naar het centrum van de stad te komen en te genieten van voordeel en vermaak!


Gratis toegang
Evenals in voorgaande jaren zijn alle onderdelen van het Stadsfeest Beverwijk gratis toegankelijk. Dat mag inmiddels al bijna een unicum worden genoemd. Mede dankzij veel trouwe sponsors lukt het de organisatie ook dit jaar om het complete programma gratis aan de bezoekers te kunnen aanbieden.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen