1 oktober 2023

Bewoners Europaplein zijn overlast en criminaliteit meer dan zat

Heemskerk – Bewoners van het Europaplein zijn de overlast, criminaliteit en het drugsdealen meer dan zat, zo zat dat ze overwegen om juridische bijstand te gaan zoeken.

”De politie komt wel kijken, maar kan niets doen, en staat dus machteloos. Ook is er geen cameratoezicht, wat eerder zorgde voor meer rust rondom het Europaplein,” aldus de bewoners.

Verslechtert

Ook hebben diverse fracties bij herhaling aandacht gevraagd voor de situatie op en rond het Europaplein. Hetzij door schriftelijke vragen, hetzij door mondelinge vragen, actuele vragen, etc.  De situatie wordt er niet beter op, die verslechtert, juist nu het mooier weer is en de veroorzakers langer buiten zijn.

Wijkveiligheidsplan

Burgemeester Luijten heeft toegezegd in september met een integraal wijkveiligheidsplan te komen. De gemeente raad laat weten hier erg blij mee te zijn, omdat er dan eindelijk een plan voor de gehele gemeente ligt.

”’Maar betreffende het Europaplein is de overlast opnieuw toegenomen. De overlast is ernstig en er dient nu daadkrachtig te worden aangepakt, samen met de gemeente Beverwijk. De overlast is niet nieuw, maar speelt al ruim 6 jaar. Ruim zes jaar in deze ellende leven is voor bewoners traumatisch en beangstigend. Er is nu actie nodig,” aldus de gemeente raad.

Afbeelding: Hans Blomvliet
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen