3 oktober 2023

Marlies van der Hoeven op Veteranendag bij Laan

Castricum Op zaterdag 24 juni om 15.30 is Marlies van der Hoeven aanwezig bij de Boekproeverij van Boekhandel Laan om te vertellen over haar boek: ‘Het mes snijdt aan twee kanten’, dat gaat over haar verhandelingen als operatieassistent tijdens militaire uitzendingen.

Veteraan Marlies van der Hoeven (1964) groeide op in Bilthoven. Sinds 1986 woont zij in Castricum en werkt als operatieassistent in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Sinds 2002 is zij ook reservist bij Defensie en sindsdien vele malen op uitzending geweest, onder andere naar Afghanistan, Afrika en op een maritieme missie bij Somalië.

Brieven

Tijdens alle uitzendingen schreef zij nieuwsbrieven om haar familie, vrienden en collega’s op de hoogte te houden van het leven en werken in die diverse uitzendgebieden. De eerste brieven dateren uit 2004 (Bosnië-Herzegovina) en de laatste uit 2018 (Afghanistan). Eind 2021 bracht zij een boek uit “Het mes snijdt aan twee kanten”, gebaseerd op de nieuwsbrieven van toen.

Regionale Veteranendag

In het kader van de Regionale Veteranendag van de BUCH-gemeente op zaterdag 17 juni 2023 en de Nationale Veteranendag op 24 juni 2023, wordt dit boek onder de aandacht gebracht.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen