30 september 2023

Een Famillie & Een Griekse God: een vrolijk vakantieboek

Castricum – Op zaterdag 24 juni komen de auteurs Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind, samen met Ronald Giphart langs bij Boekhandel LAAN voor een Meet & Greet.

Naast de Meet & Greet praten de dames over het vrolijke vakantieboek dat zij samen geschreven hebben en signeren dit gratis.

Opgekropte frustraties en verdriet

Een familie gaat op vakantie naar het Griekse eiland Kreta. Het familiebedrijf heeft de onderlinge verhoudingen het afgelopen jaar behoorlijk onder druk gezet en het gezin dreigt uit elkaar te vallen. Kort na aankomst komen de familieleden erachter dat het niet de luxevakantie zal worden waar ze op hadden gehoopt: ze gaan back to basic op wandelvakantie door het binnenland van Kreta. Gaat dit ze helpen om dichter tot elkaar te komen?

Hoe meer kilometers, hoe meer opgekropte frustraties en verdriet naar boven komen. En wanneer gaan ze het eindelijk eens over dat ene grote familiegeheim hebben?

Over de auteurs

Elle van Rijn (1967) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en de Schrijversvakschool Amsterdam. Ze speelde in verschillende toneelstukken, tv-series en films. Eerder schreef ze succesvolle boeken, waaronder: ‘Mijn naam is Nadra‘, ‘Mijn ontvoering‘ en de historische roman: ‘De crèche‘, die een internationale bestseller werd. ‘Terug naar Insulinde‘ is haar laatste roman.

Roos Schlikker is van vele markten thuis: ze is columnist voor Het Parool en Libelle, schrijft scenario’s voor theater en tv, schuift geregeld aan bij talkshows en maakt samen met Malou Holshuijsen de succesvolle podcast Dit komt nooit meer goed. In haar laatste roman ‘Moeder van glas‘ schreef ze over haar bipolaire moeder.

Femmetje de Wind studeerde Vergelijkende Kunstwetenschap en Rechtsgeleerdheid. Ze is uitgever, schrijver, journalist en columnist. Ze richtte het tijdschrift Jackie op waarvan ze zes jaar lang hoofdredacteur was. Met haar debuutroman ‘Rivka‘, dat deels is gebaseerd op het oorlogsverleden van haar vader, oogstte ze veel lof. ‘Het beloofde leven‘ is haar tweede roman.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen