3 oktober 2023

De Roset in Castricum heeft het lekkerste ijs van het hele land!

Castricum – Van de tientallen inzendingen uit het hele land heeft de strenge jury van het Zaanse Patisserie College het ijs van Vince en Krista Spijkerman van banketbakkerij De Roset in Castricum gekozen als allerlekkerste van Nederland. 

In twee categorieën werd de eerste prijs in de wacht gesleept. Voor het samenstellen van een ijsbeker kozen zij voor vanille-tonka roomijs met fijne kaneel en wonnen daarmee de eerste prijs. Volgens Vince leent de tonkaboon zich uitstekend als smaakmaker in ijs, crème brûlée, bonbons en dessertsauzen.

In de andere categorie werd gewonnen met een ijs sorbet van cassis fruit zonder smaak- of geurstoffen. De recepten zijn samengesteld met medewerking van Lisa de Haan die ook het ijs ‘draaide’.

Het lekkerste kersenijs

Sinds februari 2020 zijn Vince en Krista Spijkerman de eigenaren van De Roset en bedienen de Castricummers met ambachtelijke en vers gemaakte producten. In mei 2022 wonnen zij ook al met het lekkerste kersenijs van Nederland.

Alleen versproducten

De Roset werkt alleen met versproducten, zoals verse melk rechtstreeks van de Castricumse boer. Hiermee wordt het ambachtelijke banketbakkersijs constant vers bereid.  Sinds de oprichting van De Roset zijn al vele prijzen gewonnen voor gebak, ijs, bonbons en chocolade. In 2022 won De Roset de oliebollentest van Omroep Castricum.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen