1 oktober 2023

Het Vakantiebureau: vakanties voor mensen met dementie

Castricum – Veel mantelzorgers denken dat het beter is om niet meer op vakantie te gaan met hun demente partner. Door verandering van omgeving kan extra verwardheid ontstaan en kunnen mensen met dementie zich niet of nauwelijks oriënteren, met veel onrust tot gevolg.

Mantelzorgers hebben vaak ook de energie niet om een vakantie te plannen en voor te bereiden. Vaak weet men niet dat er vakanties bestaan die speciaal georganiseerd worden voor mensen met dementie.

Het Vakantiebureau

Gespreksleider Silvia Adrichem gaat in gesprek met Marianne Hekman, vrijwilliger bij het Vakantiebureau. Het Vakantiebureau organiseert in verschillende hotels in Nederland vakanties voor mensen met dementie. Samen met hun partner, zoon of dochter, vriend of vriendin kunnen zij genieten van een onbezorgde vakantie. 

De vrijwilligers, die ervaring hebben met dementie, nemen de zorg van de mantelzorger over, zodat samen genieten centraal staat. Mantelzorgers en hun demente partner krijgen zo volop de gelegenheid om te ontspannen en om er alleen of samen op uit te gaan.

Meer informatie?

Meer weten over deze vakanties? Kom maandag 5 juni naar het Alzheimer Trefpunt in de Kenterzaal in Geesterhage, Geesterduinweg 3, 1902 CB Castricum. De inloop is vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Omroep Castricum.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen