1 december 2023

‘De blauwe loper’ maakt strand bezoek voor ouderen en mindervaliden mogelijk

Wijk aan Zee – Zondag 28 mei opent wethouder Teun-Jan Tabak samen met Stichting Surftherapie en haar deelnemers om 13.30 uur de Blauwe Loper op het strand van Wijk aan Zee (voor Beachclub Sunsea). 

De Blauwe Loper, een lange rij betonplaten, maakt het mogelijk voor ouderen en mindervaliden die gebruikmaken van een rolstoel, scootmobiel, rollator of ander hulpmiddel, om dicht bij de zee te komen.

Voorheen onmogelijk

Voorheen was het voor ouderen en mindervaliden onmogelijk om de vloedlijn te bereiken, dat is nu wel het hele jaar door mogelijk. De nieuwe loper is het resultaat van een pilot waarbij de strandexploitanten al eens een kortere versie hadden aangelegd. 

Over Surftherapie

Stichting Surftherapie richt zich op een nieuwe uitdagende vorm van therapie in de revalidatie na een neurologische aandoening zoals hersenletsel. Deelnemers gaan met SUP (Stand Up Paddle) boards de zee op. De Stichting maakte al intensief gebruik van de kortere variant van de blauwe loper en deelnemers hoeven nu nog minder door het zand om bij de zee te kunnen komen. 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen