26 september 2023

Treintjes van modelspoorbaanclub ‘T Y staan ook tijdens Pinksteren nog stil

Velsen – Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) heeft ingegrepen bij modelbouwvereniging het Y. Intussen staan de treintjes al maanden in de opslag.

Helaas gaat het dit Pinksterweekeinde modelbouwvereniging het ‘Y’ niet lukken om hun geliefde treintjes weer het spoor op te laten gaan, schrijft de modelbouwvereniging op hun Facebook.

Tot nader order

”We rijden nog steeds niet, tot onze spijt. De spoorbaan blijft tot nader order gesloten.” Verder laten ze in het bericht weten: ”Druk bezig te zijn met de passagierswagons van remmen te voorzien.”

Veel werk en duur

Naast dat dit een hele hoop werk is, is het ook nog is ontzettend duur. Daar bovenop komt ook nog is dat ze geen inkomsten hebben op het moment. ”Als dat allemaal rond is moeten er ook nog stabiliteitstesten aan de wagons plaatsvinden en aanpassingen komen aan het perron. Als wij denken dat alles in orde is laten we de TUV keuren. Tot die tijd kunnen en mogen wij niks,” aldus modelbouwvereniging het ‘Y’

Afbeelding: Hans Blomvliet
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen