1 december 2023

Vaart achter plannen kerkplein

Castricum – Het college van Castricum pakt de plannen weer op voor het verbeteren van de uitstraling van het Kerkplein in Castricum. 

De plannen zijn in 2015 na uitgebreide participatie tot stand gekomen. Vanwege corona en bestuurswisselingen zijn die niet eerder uitgewerkt. Nu wordt een Voorlopig Ontwerp gemaakt en een voorbereidingskrediet van € 50.000, – beschikbaar gesteld. Dit budget komt uit het programma ‘Versterking winkel- en verblijfsgebieden Castricum’.

Dorpskerk uit 11e eeuw

Wethouder Roel Beems, Economische Zaken: “De oude dorpskerk uit de 11e eeuw, is het oudste monument van Castricum en daar moeten we zuinig op zijn. Ik ben blij dat we als college verder gaan met de plannen voor het verbeteren van de uitstraling van het Kerkplein. Dat draagt ook bij onze ambitie dat we het dorpshart van Castricum nog meer willen versterken en we de economische vitaliteit willen stimuleren”.

Uitstraling verbeteren

Het verbeteren van de uitstraling van het plein rondom de oude dorpskerk houdt in dat het beeldbepalend aanzicht van de oude Dorpskerk wordt verbonden met de rest van het dorp. Ook wordt de omgeving heringericht zodat het Kerkplein meer uitnodigend en gebruiksvriendelijker wordt.

Idee van SCMOZ

De plannen voor het verbeteren van de uitstraling van het kerkplein is een idee van Stichting Castricum Monument Ons een Zorg (SCMOZ), ook wel bekend als Stichting Oude Dorpskerk. Het uitgangspunt voor het voorlopig ontwerp is dat bijvoorbeeld gekeken wordt naar het groen in de omgeving en dat een looproute om de kerk wordt ontwikkeld.

Directe omwonenden, betrokkenen en belangenorganisaties kunnen meedenken over het voorlopig ontwerp. Wanneer dat kan wordt eind mei of begin juni bekend gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Omroep Castricum.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen