3 december 2023

HGMK lezing: Jean Paul van Luijn met plaatjes uit Wijk aan Zee

Wijk aan Zee – Plaatjes kijken: dat zijn steevast de gezelligste avonden bij het HGMK. Uit zijn uitgebreide collectie oude ansichtkaarten vertoont Jean Paul van Luijn op donderdag 25 mei een selectie over Wijk aan Zee.

Jean Paul van Luijn is geboren en getogen Beverwijker die sinds 1990 in Wijk aan Zee woont. Opgegroeid op de Schans (centrum) en veel gesloopt zien worden waar nieuwbouw voor in de plaats kwam. Als jeugdig straatjochie niet het besef dat ook veel historie daardoor verdween. Voor hem en broer Alex was het een speelplaats in oude gebouwen.

Foto van het strand
Op de kofferbakmarkt kocht hij ooit een foto van het strand, vervolgens in de kast gelegd en vergeten. Jaren later kwam hij de kaart weer tegen en ineens was er de interesse om meer kaarten te verkrijgen: een hobby was ontstaan. Nu ongeveer 5000 kaarten van o.a. Wijk aan Zee, Beverwijk, Hoogovens, Velsertunnel, pont Velsen en de sluizen. Deze lezing doet hij een rondje Wijk aan Zee met tussendoor bijzondere privé foto’s.

Aanmelden

Een historische toelichting op de vertoonde beelden en enkele verhalen over het verzamelen als hobby maken het programma compleet. Wie er bij wil zijn moet zich op tijd aanmelden, want het aantal plaatsen is beperkt.

Donderdagavond  25 mei  Aanvang 20:00 uur,
Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a, Beverwijk.
Toegang € 5,– (HGMK-leden gratis); aanmelden vooraf via www.hgmk.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen