26 september 2023

Inloopavond over mogelijke AZC locatie in Uitgeest en Heemskerk

Uitgeest – De gemeenten Heemskerk en Uitgeest hebben een mogelijke locatie voor de blijvende opvang van asielzoekers gevonden.

Het gaat om het buitengebied binnen de gemeentegrenzen van Uitgeest, het weiland tussen Tolhek en bedrijventerrein de Trompet. Het is nog niet duidelijk of deze locatie ook daadwerkelijk geschikt wordt bevonden door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Provincie Noord-Holland. Dit wordt momenteel nog onderzocht. Ook de termijn van besluitvorming is nog niet duidelijk.

Uitnodiging inloopavond
De gemeenten Uitgeest en Heemskerk gaan evengoed graag nu al met omwonenden in gesprek. Daarom organiseren wij een inloopavond op dinsdag 23 mei van 18.00 uur tot 20.00 uur in de kantine van Handbalvereniging DSS aan de Communicatieweg 2 in Heemskerk. Wethouders van gemeente Heemskerk en Uitgeest en medewerkers van het COA zijn aanwezig om uw vragen zoveel als mogelijk te beantwoorden. U kunt op een eigen gekozen moment binnenlopen op deze avond.

18:00 uur          Inloop, ruimte om uw vragen te stellen en wensen, zorgen en ideeën te delen

18:30 – 18:50   Plenaire toelichting door wethouders Aad Schoorl en Jan Schouten

18:50 – 20:00   Na deze toelichting is er eveneens ruimte om uw vragen te stellen en wensen, zorgen en ideeën te delen

20:00 uur          Einde

Aanmelden

Als u, als omwonende, bij deze inloopvond aanwezig wilt zijn, bent u van harte welkom. Om een goed beeld te krijgen hoeveel mensen wij deze avond kunnen verwachten, is het prettig dat u zich van tevoren, uiterlijk maandag 22 mei, bij ons aanmeldt. U kunt zich aanmelden via het e-mailadres: azcheemskerkuitgeest@heemskerk.nl. Als u geen e-mail heeft, belt u dan met de gemeente Uitgeest (14 251). Geef in beide gevallen uw naam en adres door en met hoeveel personen u wilt langskomen

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen