24 februari 2024

Strandseizoen staat weer in de startblokken: regels voor strandbezoek

Castricum – Het strandseizoen lonkt! Om een dagje strand of een paar uurtjes langs onze kust extra prettig te houden, gelden inmiddels weer de strandregels van gemeente Castricum. 

Dat betekent dat t/m 30 september honden beperkt op het strand mogen komen. Alleen vóór 10.00 uur en na 19.00 uur. Dit geldt ook als de hond is aangelijnd en als het geen strandweer is. Wie in een strandhuisje verblijft, mag de hond meenemen, maar alleen over het wandelpad. Tussen 10.00 en 19.00 uur is het strand ten westen van het wandelpad ook voor deze honden verboden terrein. Dit geldt ook voor de honden van bezoekers van een strandpaviljoen.

Paarden niet welkom

Op het strandplateau zijn paarden niet welkom, inclusief de op- en afgang. Dit is namelijk voetgangersgebied. U kunt op de tijden dat het is toegestaan met uw paard het strand op via het duin in Bakkum, Heereweg, ingang Noorderstraat. Meer informatie vindt u op www.pwn.nl/ruiterinformatie. U bent verplicht om uitwerpselen van uw hond of paard op te ruimen.

Overnachten

Overnachten op het strand is alleen toegestaan in een bedrijfswoning die hoort bij een strandpaviljoen of in een strandhuisje dat voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Alle andere mogelijkheden zijn dus niet toegestaan. Met ‘overnachten op het strand’ wordt bedoeld verblijf op het strand tussen 24.00 en 6.00 uur ‘met de kennelijke bedoeling daar de nacht door te brengen’. Dat geldt voor in de open lucht, in een tentje, in een kleedhokje of in een huisje dat niet voldoet aan de veiligheidsvoorschriften.

Geen kampvuur stoken

Het is op het hele strand van Castricum verboden om een kampvuur te stoken. Barbecueën mag onder bepaalde voorwaarden wel.  Gebruikt u daarbij uw gezond verstand. Een kampvuur met een worstje erop is geen barbecue. Let op dat het vuur is gedoofd als u het strand verlaat. Zorg ervoor dat er geen rommel achterblijft na een bezoek aan het strand.

Op www.castricum.nl/over-de-gemeente/strand-zee-en-duinen/veiligheid-op-het-strand vindt u alle regels voor een strandbezoek.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner omroepcastricum.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen