30 november 2023

Stadsgedicht: ‘Patat met natte handen’

Beverwijk – Mattijs Reinen schrijft dit jaar zes stadsgedichten over Beverwijk. Zijn tweede stadsgedicht is er nu, samen met een speciaal bij dit gedicht door Marten Fisher gemaakte illustratie.

Mattijs schrijft over dit gedicht: ”Gemeenteraadsleden wegen momenteel af wat de verdeelsleutel moet zijn voor het nog te bouwen zwembad dat de zwembaden in Beverwijk en Heemskerk zal gaan vervangen. Ik hoop dat Beverwijkers hun eigen zwembad-herinneringen met elkaar zullen delen. Van mijn zwemlessen zelf herinner ik me nog maar weinig (ja, ik kan zwemmen). Wel die mokerhete kantine vol wachtende ouders waar ik mij tussendoor wrong om er van mijn zakgeld snoepjes in van die voorgemixte zakjes van te kopen. Of nog beter: losse kikkertjes en zure matten volgens mijn eigen verdeelsleutel. Bij het afzwemmen hoorden natuurlijk poffertjes, pannenkoeken of patatjes met natte, rimpelige handen achteraf.”

Mattijs Reinen

Mattijs Reinen is 44 en woont al zijn hele leven in Beverwijk. Sinds de zomervakantie geeft hij les bij Heliomare, het voortgezet speciaal onderwijs vmbo/havo in Heemskerk. Zijn initiatief Het Verborgen Tekstmuseum bestaat iets langer dan tien jaar. Hij is gaan schrijven toen hij met Young Art Text en later De Verhalendames gedichten op maat ging maken op festivals, bruiloften en andereplekken met leuke mensen.

Marten Fisher

Marten Fisher begon in 2001 met schilderen. Muziek en zijn leven aan het strand als golfsurfer zijn kenmerkende thema’s, gecombineerd met zijn karakteristieke poppetje. Sinds 2019 is Marten Fisher fulltime kunstenaar en muzikant en heeft hij zijn atelier in de broedplaats Broedmachine in Beverwijk. Meer van zijn werk is te vinden op www.martenfisher.com. Van ieder stadsgedicht en de bijbehorende illustratie verschijnt ook dit jaar weer een mooie ansichtkaart. Aan de ene kant staat steeds het stadsgedicht, aan de ommezijde de illustratie. Je kunt de kaart (zolang de voorraad strekt) gratis afhalen in de bibliotheek aan het Kerkplein endaar vlakbij bij cultureel eetcafé Camille.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen