24 februari 2024

Expositie Koetshuis Kasteeltuin Assumburg

Uitgeest -In de maanden mei en juni zijn in het Koetshuis van Kasteeltuin Assumburg schilderijen te zien van Joke Leis. Deze Heemskerkse kunstenares is woonachtig in het duingebied en het is dus niet vreemd dat de natuur haar grootste inspiratiebron is.

Autodidactisch ontwikkeld

Als dochter van de Haarlemse Hofjes-schilder Jacob Leis heeft ze slechts een jaar schilderles gevolgd en vervolgens heeft ze zich autodidactisch ontwikkeld. Haar stijl is tegen het realisme aan, en ze maakt meestal gebruik van acrylverf op doek of paneel. Haar werken zijn onder andere eerder te zien geweest tijdens diverse kunstroutes, en in Museum Pieter Vermeulen. 

Koetshuis

De toegang tot het Koetshuis (én de kasteeltuin) is gratis. De openingstijden staan op www.kasteeltuinassumburg.nl. In het Koetshuis zijn elke twee maanden wisselende exposities te zien. Kunstenaars die een aantal werken tentoon zouden willen stellen, kunnen contact opnemen met de kunstcommissie via info@kasteeltuinassumburg.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen