3 december 2023

Gemeente Heemskerk te bereiken via Teletolk voor doof- en slechthorend en mensen met een spraakbeperking

Heemskerk – Vanaf 10 mei 2023 is gemeente Heemskerk te bereiken via Teletolk. Hiermee kunnen doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking contact hebben met de gemeente via getypte tekst, spraak en gebarentaal in beeld. 

Wie op de Teletolk-knop klikt, krijgt videoverbinding op de laptop, tablet, smartphone of gewone computer met een tolk van KPN. Deze tolk voert het gesprek tussen de beller en het klantcontactcentrum van de gemeente. De beller kan kiezen zelf te praten, in gebarentaal met de tolk te spreken óf de tekst in te tikken. De knop staat op www.heemskerk.nl/contact.

Wethouder Ron Suanet: “We zijn de fracties van GroenLinks, Liberaal Heemskerk en D66 dankbaar dat zij in het kader van inclusie aandacht vroegen voor hoe slechthorenden contact met ons kunnen hebben. Als gemeente willen we toegankelijk zijn, bereikbaar voor iedereen. Met de Teletolk-knop zijn we weer een stap verder in de ontwikkeling van onze (digitale) dienstverlening.”

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen