30 november 2023

CU in overleg over modelspoorbaan Spaarnwoude

Velsen – Op donderdag 11 mei gaat de ChristenUnie vragen stellen tijdens de gemeenteraad in Haarlem, over het rijverbod van de treintjes van de modelspoorbaan in Spaarnwoude.

Een van de populaire attracties van de modelspoorbaan vereniging, vooral onder het jonge publiek en gezinnen, is de modelspoorbaan het IJ. Deze treintjes mogen niet meer rijden omdat de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit van alle verenigingen voor modelbouw een compleet technisch dossier heeft geëist. Treinen moeten gekeurd gaan worden en aan regels gaan voldoen, maar die zijn totaal niet duidelijk.

Het CU wilt weten van het recreatieschap of er al stappen ondernomen zijn richting de NVWA om te zorgen dat jonge kinderen uit onze regio deze zomer alsnog kunnen genieten van de treintjes. Verder informatie volgt. In 2019 ging IJmond Nieuws bij de modelspoorbaan, toen de treintjes het spoor nog op mochten.

Afbeelding: Hans Blomvliet
Afbeelding: Hans Blomvliet
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen