24 februari 2024

Start aanpassing Heemskerks NS-station

Heemskerk – Begin juni 2023 gaat Aannemersbedrijf Bruisschaart B.V. starten met de aanpassing van de entree tot het NS-station.

In plaats van de keerlus komt er een plein met plantvakken, verlichting en bankjes. Ook zal er cameratoezicht komen. Op deze manier wil de gemeente de uitstraling, veiligheid, zichtbaarheid en toegankelijkheid van het gebied verbeteren.

Vier weken

De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer 4 weken zullen duren. Tijdens de werkzaamheden blijven de supermarkt, kapsalon en perrons gewoon toegankelijk. ProRail en NS zorgden eerder al voor een bredere toegang tot de perrons, een aangepaste fietsenstalling, een nieuw groenvak met beplanting en een nieuwe kaartautomaat met reizigersinformatie. Het ontwerp voor de inrichting van het Stationsplein sluit hierop naadloos aan.


Tijdelijke aanpassingen
Het gaat bij de aanpassingen van het entreegebied om tijdelijke aanpassingen. Voor de
stationsomgeving loopt namelijk ook een project voor het bouwen van woningen. Het is nog niet bekend hoe en wanneer dit langetermijnplan wordt uitgevoerd. De gemeente heeft besloten het entreegebied alvast op te knappen om zo de bestaande knelpunten op te lossen. De gemeente Heemskerk probeert hierbij de kosten zo laag mogelijk te houden. Een tekening van het ontwerp staat op www.heemskerk.nl/stationspleinen. Informatie over het woningbouwproject staat op: Herontwikkeling Stationsomgeving | Gemeente Heemskerk.

Investeren in OV
Provincie Noord-Holland en NS investeren elk € 2 miljoen in de reis van deur tot deur. Voor het opnieuw inrichten van het Stationsplein verleent de provincie een bijdrage. ProRail werkt momenteel plannen uit om de perrons aan te passen. De perrons worden verbreed. Ook worden de bestrating en de perronmarkeringen aangepast en komt er nieuw stationsmeubilair. Deze werkzaamheden zullen in 2024 of 2025 uitgevoerd worden.

Afbeelding: Hans Blomvliet
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen